4. En Pau i les ulleres de visió empàtica

La base de l'empatia és sentir.
et sento perquè primer em sento a mi.
  Anna Carpena  
Inspirat en el conte “La Berta i les ulleres de visió empàtica", es descriuen l'empatia i els 3 passos per aconseguir-la: observar, pensar i preguntar
En Pau, amic inseparable de la Berta, està preocupat i de morros des que ella ha fet una nova amiga. Gràcies a les ulleres de visió empàtica que la Berta es troba un matí, es posa en el seu lloc i poden resoldre el seu conflicte. Descobreixen que la màgia de les ulleres no està en els seus vidres sinó als ulls de qui se les posa, que és una qüestió d'actitud. Aprenen a veure-hi amb empatia seguint 3 passos molt senzills: observar, pensar i preguntar, fins que un dia ja no les necessiten més.
Competències emocionals que es treballen en aquest conte: 
· Consciència emocional: per tal de posar-nos en el lloc de l'altre i entendre com se sent, cal que aprenguem a identificar les emocions, nostres i dels altres. 
· Regulació emocional: L'empatia implica "sentir", d'alguna manera, a l'altre i per tant, ens cal aprendre a regular allò que ens fa sentir aquesta connexió emocional i ser-li d'ajuda.
· Competència social: L'empatia és un procés complexe i també precisa d'una bona comunicació receptiva i expressiva i d'una escolta activa. El respecte per l'altre és fonamental i és imprescindible saber compartir les nostres emocions.

En aquest enllaç hi trobareu un petit dossier amb tot de recursos per treballar el conte a l'aula:
Conte El Pau i les ulleres de visió empàtica pdf
En Pau i les ulleres de visió empàtica · Recursos per treballar a l'aula


 
  

1 comentari:

  1. Enhorabona Júlia, sóc una seguidora teva per no dir una fan. Moltes gràcies per ser tan generosa i regalar-nos aquest dossier amb informació tan valuosa.
    Una abraçada!

    ResponElimina