1.La Princesa de Xaxars

Un conte sobre estereotips de gènere, tant pel què fa als femenins com els masculins.
En Jofre de Trencafort és un noble cavaller que arriba a Castellflorit de Xaxars amb l’encàrrec d’anar a cercar a la princesa Margalida de Xaxars, que s’ha escapat del conte, farta que “la mà que tot ho escriu” ho decidís tot per ella. Li agradava dur el cabell curt, vestir amb pantalons i volia tenir una espasa… però es veu que aquestes coses, no fan per una princesa. 

Competències emocionals que es treballen en aquest conte:  
 · Autonomia emocional: Una de les microcompetències de l’autonomia emocional, és la capacitat d’anàlisi crítica de les normes socials i els comportaments personals, de cara a no adoptar comportaments estereotipats. La princesa del conte, trenca amb tots els estereotips reservats, tradicionalment, en els contes de cavallers i princeses i per fer-ho, s’escapa del conte. Seguida per un cavaller que s’adona, en el transcurs de la història, dels estereotips que també el limiten a ell. Es revelen contra la «mà que tot ho escriu» i decideixen escriure ells mateixos, la seva història, lliures de ser, de vestir i de viure com ells volen.

En aquest enllaç hi trobareu un petit dossier amb tot de recursos per treballar el conte a l'aula: 
Dossier "La princesa de Xaxars" · Treball a l'aula 

Per participar amb la vostra escola a la "37a Edició del Concurs BBVA de Dibuix Escolar", llegiu-vos les bases del concurs, ompliu el formulari per inscriure-us i baixeu-vos els contes en pdf per imprimir. Esperem amb il·lusió els vostres dibuixos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada