1. Les gotes viatgeres

Un dia de pluja, unes gotetes xerrameques saluden al Marc des del seu paraigua. Més endavant, anant d’excursió pel pantà, se les torna a trobar i descobreix que la seva vida no és gens avorrida.

Un conte que ens parla del cicle de l’aigua i fa visibles algunes problemàtiques com ara els efectes de la sequera i la contaminació.

Un conte que ens convida a treballar l’ODS6 d'Aigua neta i sanejament.

PROPOSTA:
Per prendre consciència del consum d'aigua al centre, del seu malbaratament i què podem fer per reduir-lo:

1. Cronometreu el temps que tarda cada infant a rentar-se les mans i recolliu l'aigua que utilitza en una galleda que haureu posat sota l'aixeta.

2. Mesureu la quantitat d'aigua que fa servir cadascun dels infants i calculeu el total d'aigua destinat a rentar-se les mans, que fa servir el grup classe.

3. Estudieu quines estratègies poden contribuir en la reducció del temps de rentat i calculeu l'estalvi d'aigua que impliquen.

4. Elaboreu cartellets perquè tothom pugui seguir les instruccions d'un "rentat de mans sostenible". 

Trobareu més informació i propostes a la pàgina web de Gencat i en aquest vídeo: 


Competències emocionals que es treballen en el conte:

Autonomia emocional: en aquest conte s’hi veuen reflectides diferents competències presents en l’autonomia emocional, com són l'automotivació la responsabilitat o l'esperit crític.

Competència Social: l'us sostenible de l'aigua és responsabilitat de tothom i per això cal desenvolupar un comportament prosocial i de cooperació. 

 

Habilitats per a la vida i el benestar: també ens permet treballar competències com el saber fixar objectius adaptatius, la presa de decisions i, especialment, tot allò què té a veure amb una  ciutadania activa, participativa, crítica, responsable i compromesa.


Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs de la seva web a la Fundació Antigues Caixes Catalenes.

Moltes gràcies! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada