2.La Caputxeta Vermella

Il·lustració de Bernadette Cuxart
Tot era calma i silenci a Sant Martí de l'Oriola, fins que... "Pam! Pam! Pam!", uns trets d'escopeta van ressonar bosc endins. Aquella tarda, a la plaça del poble, un caçador explicava com havia salvat a la Caputxeta Vermella i a la seva àvia, de les dents del llop. Fins que va arribar la Magalí, la néta de la senyora Quimeta i va explicar la seva versió.

Una història sobre rumors i versions dels fets.

Competències emocionals que es treballen en aquest conte:
Autonomia emocional: l'actitud del caçador, evitant assumir el seu error a l'hora d'explicar la seva versió dels fets, ens convida a parlar sobre la responsabilitat i l'ètica. També pel què fa al públic que l'escolta i que perpetua el seu relat mitjançant rumors.


Competència social: en el conte s'hi parla de com l'àvia de la Magalí va rescatar i acollir al llop quan tot just era un llobató. Aquesta comportament prosocial pot donar peu a parlar sobre el respecte pels animal, l'abandonament i la seva adopció.

Properament, us podreu descarregar un petit dossier amb més informació sobre les competències que es treballen en el conte i alguna activitat per fer a l'aula. Hi estem treballant, gràcies! 

Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs, a la web de la Fundació Antigues Caixes Catalanes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada