1. El Patufet

Il·lustració de Bernadette Cuxart
En Patufet era un vailet molt remenut a qui, amb intenció de protegir-lo, no deixaven anar mai sol. Un dia que calia anar a comprar safrà, va convèncer a la seva mare per anar-hi tot cantant... I li va sortir tan bé, que va decidir anar fins l'hort amb el dinar del pare i n'hi va passar una que va fer història!

Un conte que ens parla de la sobreprotecció i l'autosuperació i ens permet ampliar el vocabulari emocional amb 50 noms d'emocions diferents.Competències emocionals que es treballen en el conte:
Consciència i regulació emocionals: disposar d'un ampli vocabulari emocional és imprescindible, a l'hora de prendre consciència i donar nom a allò que sentim i així, regular les pròpies emocions. En aquest conte n'hi trobareu 50 de diferents, son una pila, oi?

Autonomia emocional: en aquesta aventura, en Patufet hi desenvolupa gairebé tots els aspectes d'aquesta competència, des de l'autoestima i l'autoeficàcia emocional, que fan que se senti capaç, l'automotivació que el porta a implicar-se, la responsabilitat i també, la resiliència.

En el aquest petit dossier hi trobareu més informació sobre les competències que es treballen en el conte i alguna activitat per fer a l'aula. Esperem que us sigui d'utilitat!

Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs, a la web de la Fundació Antigues Caixes Catalanes.
 Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada