3. Les emocions que ens mouen

Les emocions són el motor del món.
Júlia Prunés
Inspirat en una metàfora de Georges Gurdjieff, filòsof armeni, en el 3r llibre de "Relats de Belcebú al seu nét" en la que, a partir d'un carruatge, un cavalls i un conductor s'explica, de forma simbòlica, la relació entre cos, emoció i ment.
Des del dia que un gos la va mossegar, a la Fàtima li fan por tots els gossos. Un dia, s'espanta tant que arrenca a córrer sense control, cau i pren mal. Els seus avis, que la cuidaran uns dies, li explicaran una història que l'ajudarà a conèixer millor com funcionen les emocions i com gestionar-les.

Competències emocionals que es treballen en aquest conte: 
· Consciència emocional: prenem consciència de les nostres emocions fixant-nos en 3 components:
1. La component Neurofisiològica: què passa en el nostre cos (carruatge)? sentim escalfor, fred, tensió muscular, distensió... té molt a veure amb les hormones i neurotransmissors que s'alliberen.
2. La component comportamental: és l'expressió de l'emoció (els cavalls), el moviment.
3. La component cognitiva: té a veure amb la nostra ment (conductor/a), que li posa nom i és capaç d'analitzar el com i el perquè del que sentim.

· Regulació emocional: tant el cos com la ment ens ofereixen diferents recursos per regular les emocions i així conduir aquests cavalls per tal que ens portin per "bon camí" (relaxació, exercici físic, visualitzacions, pensament positiu...). També, és important prendre consciència de la influència que, tant el cos com la ment, tenen sobre les emocions i així, prevenir situacions difícils de gestionar, com per exemple el mal humor degut a un descans insuficient. 
Properament, el podreu trobar al llibre de la col·lecció de contes per sentir i per pensar, "La clau de la llibertat i altres contes per sentir i per pensar" que publica LluNNa Edicions.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada