1. La roba que no passa de moda

A la botiga de roba de segona mà Reviu-viu hi arriba una camisa hawaiana molt especial. Cadascun dels seus botons amaga una història diferent i una oportunitat real. 

Tot conversant amb altres peces de roba, descobreixen que tothom, fins i tot les persones humanes, pot tenir una segona oportunitat, i una tercera, i una quarta...

Un conte sobre moda sostenible i desigualtats, que ens convida a treballar l’ODS 12 per a una Producció i consum responablesi també, l’ODS10 per a la Reducció de les desigualtats (si hi cliqueu a sobre se us obrirà un enllaç a la pàgina del Departament d'Educació de Gencat.cat on trobareu un breu vídeo sobre l'ODS en qüestió i un repte per treballar a l'aula).

PROPOSTA:

- Organitzeu un "Mercat de l'intercanvi" a l'escola o entre el vostre grup classe: demaneu que cadascú porti un o més objectes o peces de roba que ja no vulgui o no utilitzi. Classifiqueu-ho per categories: roba, joguines, llibres... i escolliu el que més us agradi o us faci falta per endur-vos a casa. 

Competències emocionals que es treballen en el conte:

Autonomia emocional: en aquest conte s’hi veuen reflectides diferents competències presents en l’autonomia emocional, com són la responsabilitat o l'esperit crític.

Competència Social: el canvi climàtic ens afecta a tota la humanitat i per treballar per aturar-lo cal desenvolupar un comportament prosocial i de cooperació, l'altruïsme i el respecte per a la resta.

 

Habilitats per a la vida i el benestar: també ens permet treballar competències com el saber fixar objectius adaptatius, la presa de decisions i, especialment, tot allò què té a veure amb una  ciutadania activa, participativa, crítica, responsable i compromesa.


Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs de la seva web a la Fundació Antigues Caixes Catalenes.

Moltes gràcies! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada