4. El Rumrum a Nemapeu

Una avaria al motor porta al Rumrum i la seva família a Nemapeu, una ciutat molt especial: sostenible i lliure de fum, que coneixeran amb la Tina, la furgoneta elèctrica que els acompanya mentre la Mariam repara el cotxe de la família i el converteix en híbrid.

Un conte que ens permet explorar alternatives que fan més sostenibles les ciutats i els nostres desplaçaments.

Ens permet abordar l'ODS 11 per crear ciutats sostenibles i poblats humans que siguin inclusius, segurs i resistents i  l’ODS 13 per combatre amb urgència el canvi climàtic i els seus efectes. Si hi cliqueu a sobre se us obrirà un enllaç a la pàgina del Departament d'Educació de Gencat.cat on trobareu un breu vídeo sobre l'ODS en qüestió i un repte per treballar a l'aula. Més endavant, aniré penjant altres enllaços i recursos que us facilitaran el treball amb el vostre alumnat.

Competències emocionals que es treballen en el conte:

Autonomia emocional: en aquest conte s’hi veuen reflectides diferents competències presents en l’autonomia emocional, com són l’automotivació, la responsabilitat i la resiliència. 

Habilitats per a la vida i el benestar: també ens permet treballar competències com el saber fixar objectius adaptatius, la presa de decisions i, especialment, tot allò què té a veure amb una  ciutadania activa, participativa, crítica, responsable i compromesa.


Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs de la seva web a la Fundació Antigues Caixes Catalenes.


Moltes gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada