3. La ciutat de les persones

La Carlota entra a la Sala de Plens de l’Ajuntament de la seva ciutat per participar en una de les reunions del Consell dels Infants, del que forma part representant els infants de la seva escola. És el seu primer any i està neguitosa.

A la reunió, comparteixen les propostes de millores que han sorgit a les diferents assemblees celebrades a les escoles, partint d’aquells aspectes que valoren més de la seva ciutat.

Un conte que ens parla de la pro activitat i de la necessitat de participació dels infants en el desenvolupament dels pobles, les ciutats i el món en el que viuen. I que ens permet abordar l’ODS 9, especialment pel què fa a la innovació i la infraestructura, i ens dona a conèixer el Consell dels Infants, un organisme que existeix i que va prenent força en algunes escoles i ajuntaments de casa nostra.

Competències emocionals que es treballen en el conte:

Autonomia emocional: en aquest conte s’hi veuen reflectides diferents competències presents en l’autonomia emocional, com són l’automotivació, la responsabilitat i l’actitud positiva, que són claus per a la implicació personal i col·lectiva en qualsevol projecte.

Competència social: perquè les reunions i la tasca del Consell dels Infants funcionin, cal posar en pràctica les habilitats socials bàsiques, des del respecte, desenvolupar habilitats comunicatives i tot el què té a veure amb el comportament prosocial i de cooperació.

 

Habilitats per a la vida i el benestar: també s’hi posen en joc competències com saber fixar objectius adaptatius, la presa de decisions, buscar ajuda i recursos i, especialment, tot allò què té a veure amb una  ciutadania activa, participativa, crítica, responsable i compromesa.

 

En aquest dossier hi trobareu algunes reflexions i activitats per entrenar aquestes competències, que trobareu explicades a la pestanya “Les 5 competències emocionals” del bloc. En cas que compartiu part del dossier públicament, si us plau, feu-ne constar la font.


Dossier de La ciutat de les persones per treballar a l'aula


Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs de la seva web a la Fundació Antigues Caixes Catalenes.

Moltes gràcies!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada