6. Una sopa de pedres especial

El gps de la Xesca s’espatlla i la fa aturar en una ciutat, on una colla de nois i noies l’animen a preparar la seva sopa preferida amb alguns còdols del riu i tot d’hortalisses marcides i menjar a punt de caducar.

Un conte que ens convida a treballar l’ODS12 de Producció i consum responsables i també l’ODS2 per assegurar un nivell de Fam, zero (si hi cliqueu a sobre se us obrirà un enllaç a la pàgina del Departament d'Educació de Gencat.cat on trobareu un breu vídeo sobre l'ODS en qüestió i un repte per treballar a l'aula).PROPOSTA:

- Reviseu les neveres i busqueu-hi tot aquell menjar que s'ha fet malvé o bé que està a punt. Feu-li fotos i prepareu un mural amb totes les imatges per prendre consciència de tot el menjar que acaba a la brossa quan s'hauria pogut menjar. Penseu en receptes, com la de la Sopa del conte, que es podrien preparar per evitar el malbaratament alimentari i feu-ne un llibre de receptes per compartir amb totes les famílies. 

Competències emocionals que es treballen en el conte:

Autonomia emocional: en aquest conte s’hi veuen reflectides diferents competències presents en l’autonomia emocional, com són l'automotivació la responsabilitat o l'esperit crític.

Competència Social: el canvi climàtic ens afecta a tota la humanitat i per treballar per aturar-lo cal desenvolupar un comportament prosocial i de cooperació, l'altruïsme i el respecte per a la resta.

 

Habilitats per a la vida i el benestar: també ens permet treballar competències com el saber fixar objectius adaptatius, la presa de decisions i, especialment, tot allò què té a veure amb una  ciutadania activa, participativa, crítica, responsable i compromesa.


Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs de la seva web a la Fundació Antigues Caixes Catalenes.

Moltes gràcies! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada