1.El riu de la vida


En Narcís, un vell mariner estimat per tothom, s’havia mort feia unes setmanes. La família i alguns amics, porten les seves cendres en vaixell per deixar-les al mar, i recorden les diferents lliçons de vida que els va deixar.

Un conte que ens parla de la vida, a través de la mort i el dol. 
Competències emocionals que es treballen en aquest conte:

Consciència i regulació emocionals: Quan mor algú estimat, comença un procés de dol, que és únic per a cada persona. Els qui han estudiat aquest procés natural, en descriuen unes etapes en les que predominen certes emocions. Saber identificar-les és fonamental per tal de regular-les.

Autonomia emocional:  En el conte es descriu la vida a través de la metàfora del riu, amb trams on les aigües poden estar més tranquil·les o remogudes. Aprenem a navegar a partir de l’experiència i de superar les etapes més complicades, així és com es va desenvolupant la resiliència que ens permet créixer.

En aquest dossier només hi trobareu una pinzellada sobre les fases del dol i alguna proposta d’activitat per treballar el conte a classe, si el tema us interessa, us recomano que busquem més material a la xarxa... hi ha webs especialitzades en dol, per exemple, que son molt interessants.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada