6. El partit de futbol

Un conflicte es transforma en un problema
Quan no escollim la forma més adequada de solucionar-lo.
  Júlia Prunés
Un conte sobre gestió de conflictes, que ens parla de la importància d'una bona comunicació i que ens presenta la figura dels facilitadors de la convivència i de la mediació escolar.

Quan els nens i les nenes de 4t juguen a futbol al pati, es troben amb alguns problemes, i hi ha alguns conflictes que no saben resoldre. Després d’una baralla entre dos companys, en parlen i comencen a trobar-hi solució. Fins i tot, en Max i en Martí, que demanen ajuda a l'equip de mediació format per nens i les nenes de 6è.Competències emocionals que es treballen en aquest conte: 
· Consciència emocional: les emocions tenen una gran importància en la gestió de conflictes, cal saber com ens sentim per canalitzar-les de forma adequada. L'empatia hi juga un paper molt important, també.
· Regulació emocionals: com millor és la regulació de les nostres emocions, millor gestionarem els conflictes i serà més senzill arribar a resoldre'ls de manera que tothom hi surti guanyant.
· Autonomia emocional: l'autoestima, la responsabilitat, una bona autoeficàcia emocional i l'actitud positiva són imprescindibles per a que, cada persona, afronti els conflictes amb les millors garanties.
· Competència social: saber escoltar, ser assertius, respectar a la resta... totes les habilitats socials i de comunicació fan que sigui molt més fàcil la resolució dels conflictes.
· Habilitat per a la vida i el benestar: és important saber buscar ajuda quan cal, fixar-nos objectius i implicar-nos de forma participativa, responsable i compromesa per tal d'arribar a bon port quan es presenta un conflicte.

Properament, el podreu trobar al llibre de la col·lecció de contes per sentir i per pensar, "La clau de la llibertat i altres contes per sentir i per pensar" que publica LluNNa Edicions.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada