6. Molta gent petita

 La petita Ori, una oreneta cuablanca, emprèn la seva primera migració cap a terres africanes. Mentre viatja, escolta les seves companyes d’estol parlar dels greus problemes que causen les persones humanes al món, tan petites que es veuen, des de l’aire. Les que coneix ella, per això, no sembla que en puguin ser capaces...

La Malak i en Hamza les veuen arribar des de la platja, i entenen el significat de la frase que penja en un cartell, a la seva classe que diu que “Les aus connecten el nostre món”. I és veritat, elles no hi entenen de fronteres i, amb el seu anar i venir, connecten a molta gent petita que des de molts llocs petits, fan coses petites i poc a poc, canvien el món.

Un conte que ens parla de la connexió entre persones, territoris i ecosistemes i que ens permet abordar l’ODS 15, centrat en la cura de la vida terrestre i els seus ecosistemes.

Competències emocionals que es treballen en el conte:

Autonomia emocional: en aquest conte s’hi veuen reflectides diferents competències presents en l’autonomia emocional, com són l’automotivació, la responsabilitat i la resiliència.

 

Habilitats per a la vida i el benestar: també ens permet treballar competències com el saber fixar objectius adaptatius, la presa de decisions i, especialment, tot allò què té a veure amb una  ciutadania activa, participativa, crítica, responsable i compromesa.

 

Molt aviat, penjaré el dossier on hi trobareu  algunes reflexions i activitats per entrenar aquestes competències, que trobareu explicades a la pestanya “Les 5 competències emocionals” del bloc. En cas que compartiu part del dossier públicament, si us plau, feu-ne constar la font.


Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs de la seva web a la Fundació Antigues Caixes Catalenes.

Moltes gràcies!

1 comentari:

  1. Hola! On puc trobar el dossier per treballar aquest conte? Moltes gràcies!

    ResponElimina