5.De sobte, ens vam quedar a les fosques

És època d'huracans i la família de la Margarida està pendent de la tempesta que ha arribat fins a la ciutat i que els ha deixat sense electricitat. En somnis, la nena té una conversa amb en Wilfred, un cicló tropical que ronda per l'Atlàntic que li explica com és que cada vegada n'hi ha més, de tempestes com ell, per aquell oceà.

Un conte que ens permet descobrir alguns dels efectes del canvi climàtic que ens afecten, com per exemple l'augment d'huracans i tempestes tropicals i la necessitat de preparar les nostres infraestructures per resistir-hi. 

Ens permet abordar l'ODS 9 per construir infraestructures resistents, promoure una industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació i  l’ODS 13 per combatre amb urgència el canvi climàtic i els seus efectes. Si hi cliqueu a sobre se us obrirà un enllaç a la pàgina del Departament d'Educació de Gencat.cat on trobareu un breu vídeo sobre l'ODS en qüestió i un repte per treballar a l'aula. Més endavant, aniré penjant altres enllaços i recursos que us facilitaran el treball amb el vostre alumnat.

Competències emocionals que es treballen en el conte:

Autonomia emocional: en aquest conte s’hi veuen reflectides diferents competències presents en l’autonomia emocional, com són l’automotivació, la responsabilitat i la resiliència. 

Habilitats per a la vida i el benestar: també ens permet treballar competències com el saber fixar objectius adaptatius, la presa de decisions i, especialment, tot allò què té a veure amb una  ciutadania activa, participativa, crítica, responsable i compromesa.


Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs de la seva web a la Fundació Antigues Caixes Catalenes.


Moltes gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada