3. La revolució d'un pam

Un bon dia, els animals de més o menys un pam decideixen que ja en tenen prou, de cotxes, motos, furgonetes i altres vehicles i organitzen una petita revolució que fa que les persones n'hagin de prescindir durant un temps. El planeta i tothom ho va agraïr, i a partir d'aquell moment van decidir canviar algunes coses.

Un conte que ens convida a treballar l’ODS11 per a unes Ciutats i comunitats sostenibles i també, l’ODS13 d'Acció climàtica (si hi cliqueu a sobre se us obrirà un enllaç a la pàgina del Departament d'Educació de Gencat.cat on trobareu un breu vídeo sobre l'ODS en qüestió i un repte per treballar a l'aula).PROPOSTA:

- Pregunteu a les vostres famílies i feu un llistat de tots els moments en què utilitzen el cotxe o qualsevol altre vehícle per desplaçar-se i penseu, si alguns d'aquests desplaçaments els podríeu fer a peu, en transport públic o compartint vehícle. Què hi podeu fer vosaltres per reduïr l'ús del cotxe? 

Competències emocionals que es treballen en el conte:

Autonomia emocional: en aquest conte s’hi veuen reflectides diferents competències presents en l’autonomia emocional, com són la responsabilitat o l'esperit crític.

 

Habilitats per a la vida i el benestar: també ens permet treballar competències com el saber fixar objectius adaptatius, la presa de decisions i, especialment, tot allò què té a veure amb una  ciutadania activa, participativa, crítica, responsable i compromesa.


Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs de la seva web a la Fundació Antigues Caixes Catalenes.

Moltes gràcies! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada