1. Que fort, la terra ens parla

foto de Nataliya Vaitkevich de Pexels

Sembla que la Terra envia missatges en forma de erra a una colla de nois i noies que estan d'acampada i arriben a la conclusió que intenta recordar-los que cal que Redueixin el volum de deixalles, que Reciclin les que són reciclables i que sempre que puguin, Reutilitzin les que poden seguir fent servei. O sigui... les 3R de la sostenibilitat. Li faran cas?

Un conte que ens parla de com podem participar per alentir i aturar el canvi climàtic des de la responsabilitat individual i col·lectiva, i la sostenibilitat.

Ens permet abordar l'ODS 12 per garantir un consum i patrons de producció sostenibles i l’ODS 13 per combatre amb urgència el canvi climàtic i els seus efectes. Si hi cliqueu a sobre se us obrirà un enllaç a la pàgina del Departament d'Educació de Gencat.cat on trobareu un breu vídeo sobre l'ODS en qüestió i un repte per treballar a l'aula. Més endavant, aniré penjant altres enllaços i recursos que us facilitaran el treball amb el vostre alumnat.

Competències emocionals que es treballen en el conte:

Autonomia emocional: en aquest conte s’hi veuen reflectides diferents competències presents en l’autonomia emocional, com són l’automotivació, la responsabilitat o l'esperit crític .

 

Habilitats per a la vida i el benestar: també ens permet treballar competències com el saber fixar objectius adaptatius, la presa de decisions i, especialment, tot allò què té a veure amb una  ciutadania activa, participativa, crítica, responsable i compromesa.


Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs de la seva web a la Fundació Antigues Caixes Catalenes.

Moltes gràcies! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada