3. La cursa del Daniel

"He fallat una i altra vegada en la meva vida, 
per això he aconseguit l'èxit."
Michael Jordan
 

Un conte sobre la gestió de la frustració, una emoció que, tant pot donar pas al fracàs com transformar-se en un repte. Una història d’autosuperació, que ens parla de com n’és d’important creure un/a mateix/a i de gaudir de tot allò que fem.

En Daniel és tot un atleta. Queda 4t en una cursa que creia que guanyaria i la frustració és tan gran que necessitarà la comprensió i dels consells de la seva entrenadora per recuperar-se del trasbals i convertir aquella derrota en un nou repte. 

Competències emocionals que es treballen en aquest conte: 

· Regulació emocional: l'entrenadora del Daniel li diu que per guanyar cal aprendre, també, a perdre, que no és res més que aprendre a regular la frustració per tal de transformar-la en un repte i no en un fracàs. És el secret que permet als esportistes, científics, músics, emprenedors... a seguir-ho intentant fins assolir els seus objectius i no rendir-se i tirar la tovallola.
· Autonomia emocional: per afrontar la frustració és important tenir un bon concepte d'un mateix i sentir-se capaç. També són fonamentals, la capacitat d'automotivar-se, mantenir una actitud positiva i fomentar la resiliència.


El podreu trobar al llibre "L'antena del Miquel i altres contes per sentir i per pensar", de la col·lecció de "Contes per sentir i per pensar" publicats per LluNNa Edicions.

1 comentari: