4. La Carla i el seu isí


"És trist, en realitat, perquè l'anisetat no em permet 
gaudir de les coses com em pertocaria, a la meva edat."        Amanda Seyfried

Una història per entendre com funciona l’angoixa i l'ansietat i aprendre a gestionar-les.

La Carla coneix a en Persidecàs, el seu primer isí, que li fa una visita i l’acompanya durant tot un dia. En Persidecàs posa pegues a tot i sempre pensa en el pitjor, això fa que la nena passi moments més o menys angoixants. Al vespre, parlant-ne amb els pares, descobreix que, qui més qui menys, es passeja de tant en tant amb algun isí i també aprèn diferents estratègies per afrontar-ho.


Competències emocionals que es treballen en aquest conte: 

· Consciència i regulació emocionals: la protagonista pren consciència d'una emoció de la família de la por. L'angoixa es podria descriure com la "por a tot allò que ens podria succeir" i es podria resumir en la pregunta "I, sí...". Com el personatge fantàstic del conte, es tracta d'una emoció que ens persegueix i que es presenta en qualsevol moment, ningú més pot veure què l'origina perquè tot està a la ment d'un/a mateix/a. La Carla haurà d'aprendre a regular-la si vol recuperar el control de la seva vida.
· Habilitats per a la vida i el benestar: a vegades cal demanar ajuda per regular l'angoixa o l'ansietat, és important si volem gaudir de benestar.

Properament, el podreu trobar al llibre de la col·lecció de contes per sentir i per pensar, "La clau de la llibertat i altres contes per sentir i per pensar" que publica LluNNa Edicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada