6. Foc al bosc

Fotografia de: Bombers

Les flames cremen un bosc. En Ramon i la Francisca, que viuen a prop, ajuden els equips de bombers i de bomberes que l'intenten apagar i els expliquen com han canviat els incendis forestals des que el canvi climàtic afecta els arbres.

Un conte que ens permet descobrir com han canviat els incendis forestals amb el canvi climàtic, com funcionen i com fer-hi front. Ens permet abordar l’ODS 13 per combatre amb urgència el canvi climàtic i els seus efectes l’ODS 15 per protegir, restaurar i promoure l'ús sostenible dels ecosistemes terrestres, gestionar els boscos de manera sostenible, combatre la desertificació, detenir i revertir la degradació de la terra i detenir la pèrdua de la biodiversitat. Si hi cliqueu a sobre se us obrirà un enllaç a la pàgina del Departament d'Educació de Gencat.cat on trobareu un breu vídeo sobre l'ODS en qüestió i un repte per treballar a l'aula. Més endavant, aniré penjant altres enllaços i recursos que us facilitaran el treball amb el vostre alumnat.

Per escriure aquesta història he comptat amb l'assessorament de l'equip del GRAF de Bombers de la Generalitat de Catalunya a qui agraeixo molt el seu assessorament, que m'ha ajudat a entendre com funcionen els incendis forestals i com treballen per extingir-los. A la seva pàgina web trobareu un ampli ventall de material didàctic per treballar a Primària i sempre els podeu demanar que us facin una visita.

Competències emocionals que es treballen en el conte:

Autonomia emocional: en aquest conte s’hi veuen reflectides diferents competències presents en l’autonomia emocional, com són l’automotivació, la responsabilitat i la resiliència. 

Habilitats per a la vida i el benestar: també ens permet treballar competències com el saber fixar objectius adaptatius, la presa de decisions i, especialment, tot allò què té a veure amb una  ciutadania activa, participativa, crítica, responsable i compromesa.

 

Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs de la seva web a la Fundació Antigues Caixes Catalenes.


Moltes gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada