5. El saquet dels lligams


"A qui estimes, dóna-li ales per volar, arrels per tornar... i motius per quedar-se."       Dalai Lama
Un conte que ens parla sobre diferents tipus de vincles, utilitzant una metàfora que els compara amb lligams de llana, d’espart i de goma elàstica.

L’àvia Rosa explica un conte molt especial als seus néts, en Nil i la Gal·la, que escolten bocabadats. L’àvia els regala el seu “Saquet dels lligams” on hi trobaran tres cordills, un de llana, un d’espart i un de goma elàstica. Els ha dut, directament, del país d’Estimarolaina, on fa molt de temps, hi van passar uns fets excepcionals.

 Competències emocionals que es treballen en aquest conte:  
· Autonomia emocional: una bona autoestima és fonamental a l'hora d'establir vincles saludables amb els altres, siguin de família, d'amistat o de parella.
· Competència social: el respecte és fonamental per construir vincles flexibles i elàstics com la goma del conte. Un bon domini de les habilitats socials, una comunicació adequada i una correcta gestió dels conflictes, reforcen la relació amb els altres.

Properament, el podreu trobar al llibre de la col·lecció de contes per sentir i per pensar, "La clau de la llibertat i altres contes per sentir i per pensar" que publica LluNNa Edicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada