4. Dracs, llops, bruixes i gegants

Il·lustració de Bernadette Cuxart
A Vilacromada del camí, un poblet de conte, tots els anys s'hi fa una trobada que organitza l'Associació de Personatges de Contes i Llegendes. Aquest any, els toca als qui sovint, els fan fer papers de dolents i dolentes de la història i d'entrada, la gent del poble no els fa una bona acollida...

Un conte sobre prejudicis i diversitat.

Competències emocionals que es treballen en aquest conte:
Autonomia emocional: els personatges de la trobada tenen un bon concepte d'ells i d'elles mateixes, tot i el rebuig al que estan acostumats i acostumades a patir de les altres persones. Fan la seva crítica sobre els prejudicis i les diferències de gènere del que són objecte i demanen un respecte per a la diversitat.

Competència social: en el conte es posen en joc les habilitats socials de la gent del poble, que reben de mala manera, als convidats i convidades, faltant-los el respecte. El conflicte es resol quan poden compartir com se senten, despertant certa empatia en la gent del poble.


Properament, us podreu descarregar un petit dossier amb més informació sobre les competències que es treballen en el conte i alguna activitat per fer a l'aula. Hi estem treballant, gràcies!

Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs, a la web de la Fundació Antigues Caixes Catalanes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada