5. Invents per a un món millor

A les nenes i els nenes de Vila-Rubí de Mar els preocupa el canvi climàtic i l’augment del nivell de l’aigua del mar, per això organitzen un concurs d’invents per fer del planeta un lloc on viure millor.

Un conte que ens convida a treballar l’ODS13 d'Acció climàtica i també l’ODS17 que promou Aliances per a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (si hi cliqueu a sobre se us obrirà un enllaç a la pàgina del Departament d'Educació de Gencat.cat on trobareu un breu vídeo sobre l'ODS en qüestió i un repte per treballar a l'aula).PROPOSTA:

- Us animeu a organitzar un concurs semblant al del conte però amb invents que ja han estat inventats? Busqueu-los per casa, per l'escola i per internet i feu-ne un cartell i una fitxa de cadascun amb el nom dels seus inventors i inventores, quin o quins ODS creieu que ajuden a complir, on els podem trobar... 

Competències emocionals que es treballen en el conte:

Autonomia emocional: en aquest conte s’hi veuen reflectides diferents competències presents en l’autonomia emocional, com són l'automotivació la responsabilitat o l'esperit crític.

Competència Social: el canvi climàtic ens afecta a tota la humanitat i per treballar per aturar-lo cal desenvolupar un comportament prosocial i de cooperació, l'altruïsme i el respecte per a la resta.

 

Habilitats per a la vida i el benestar: també ens permet treballar competències com el saber fixar objectius adaptatius, la presa de decisions i, especialment, tot allò què té a veure amb una  ciutadania activa, participativa, crítica, responsable i compromesa.


Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs de la seva web a la Fundació Antigues Caixes Catalenes.

Moltes gràcies! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada