5. Bithi

 Un dissabte a la tarda, mentre era a l’esplai, l’Aniol troba una etiqueta molt estranya, cosida a la butxaca dels seus texans. És un missatge de socors que arriba de molt lluny: de Bangladesh. La Bithi, és una nena de dotze anys que vol ser metgessa però algú l’obliga a cosir butxaques en una fàbrica, per un euro al dia i els demana ajuda.

Un conte que ens permet abordar l’ODS 8, que ens parla de treball i de dignitat.

Competències emocionals que es treballen en el conte:

Autonomia emocional: en aquest conte s’hi veuen reflectides diferents competències presents en l’autonomia emocional, com són l’automotivació, la responsabilitat i l’anàlisi crítica de normes imprescindibles per implicar-se i actuar davant de situacions injustes i la resiliència, que fa que la Bithi pugui enfrontar-se amb èxit a les condicions adverses en les que viu.

Competència social: en el conte hi trobem també competències com el respecte envers les altres persones, el comportament prosocial i de cooperació.

Habilitats per a la vida i el benestar: ens permet treballar competències com la de fixar objectius adaptatius, la presa de decisions, buscar ajuda i recursos i, especialment, tot allò què té a veure amb una  ciutadania activa, participativa, crítica, responsable i compromesa.

Molt aviat, penjaré el dossier on hi trobareu algunes reflexions i activitats per entrenar aquestes competències, que trobareu explicades a la pestanya “Les 5 competències emocionals” del bloc. En cas que compartiu part del dossier públicament, si us plau, feu-ne constar la font.


Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs de la seva web a la Fundació Antigues Caixes Catalenes.

Moltes gràcies!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada