2. Quilòmetre zero

 A la parada de la senyora Enriqueta hi arriben dues pinyes tropicals i desperten la curiositat de la resta de fruites i hortalisses, que els pregunten d’on són i com han arribat fins allà. Fins que arriben l’Eudald, el seu fill, i la Maia, la seva neta i demanen productes de quilòmetre zero.

Un conte que ens parla de responsabilitat i de coherència, i que ens permet abordar l’ODS 12, centrat en el consum responsable de productes a nivell familiar.

Competències emocionals que es treballen en el conte:

Autonomia emocional: en aquest conte s’hi veuen reflectides diferents competències presents en l’autonomia emocional, com són l’automotivació, la responsabilitat i l’anàlisi crítica de normes socials, imprescindibles quan parlem d’adoptar hàbits i conductes que es podrien considerar a contra corrent.

 

Habilitats per a la vida i el benestar: també ens permet treballar competències com el saber fixar objectius adaptatius, la presa de decisions i, especialment, tot allò què té a veure amb una  ciutadania activa, participativa, crítica, responsable i compromesa.

 

En aquest dossier hi trobareu algunes reflexions i activitats per entrenar aquestes competències, que trobareu explicades a la pestanya “Les 5 competències emocionals” del bloc. En cas que compartiu part del dossier públicament, si us plau, feu-ne constar la font.


Dossier de Quilòmetre zero per treballar a l'aula

Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs de la seva web a la Fundació Antigues Caixes Catalenes.


Moltes gràcies!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada