3. Què li passa al corall?

Foto de Keemkai Villadums de Pexels
L'Esmeralda, una tortuga marina, descobreix un bon matí que el corall ha perdut els seus colors. L'aigua del mar s'està escalfant i per això s'ha quedat sense les seves algues. En Migaloo, una balena blanca que viatja molt li explicarà com és que el planeta i l'aigua dels seus oceans s'està escalfant.

Un conte que ens parla de com afecta el canvi de temperatura del planeta i dels seus mars i oceans, als animals que els habiten, com el corall, les balenes, les tortuges...

Ens permet abordar l’ODS 13 per combatre amb urgència el canvi climàtic i els seus efectes i l'ODS 14 per conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, mars i recursos marins per a un desenvolupament sostenible. Si hi cliqueu a sobre se us obrirà un enllaç a la pàgina del Departament d'Educació de Gencat.cat on trobareu un breu vídeo sobre l'ODS en qüestió i un repte per treballar a l'aula. Més endavant, aniré penjant altres enllaços i recursos que us facilitaran el treball amb el vostre alumnat.

Competències emocionals que es treballen en el conte:

Autonomia emocional: en aquest conte s’hi veuen reflectides diferents competències presents en l’autonomia emocional, com són l’automotivació, la responsabilitat i la resiliència. 

Habilitats per a la vida i el benestar: també ens permet treballar competències com el saber fixar objectius adaptatius, la presa de decisions i, especialment, tot allò què té a veure amb una  ciutadania activa, participativa, crítica, responsable i compromesa.


Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs de la seva web a la Fundació Antigues Caixes Catalenes.


Moltes gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada