2. Ara i aquí

“La vida, està sempre present en un sol instant."
Jiddu Krishnamurti

"Una noche de estrellas" de Jcheca65 font: www.ojodigital.com

Un conte que ens parla de la importància de viure el present i que ens introdueix en el món de l'atenció plena i la meditació. 

Els nens i les nenes de 2n, van d’excursió al Montseny. Els acompanya el Ramon, que els farà de guia i els ajudarà a viure la muntanya amb els 5 sentits, a estar presents en l’ara i l’aquí. Després del joc de nit, amb la Sílvia, la seva mestra, gaudiran d’una esplèndida nit d’estels, tot fent una petita meditació.

Competències emocionals que es treballen en aquest conte: 

· Consciència emocional: les emocions, sovint van lligades a situacions passades o a expectatives del futur, quan això passa, es fa difícil connectar amb el moment present. El guia i la mestra del conte, aporten estratègies connectar amb l'ara i aquí, prendre consciència del benestar que ens aporta. · Regulació emocional: les tècniques de relaxació i de meditació ajuden a regular emocions intenses com la por, l'angoixa, el nerviosisme, l'eufòria...
· Habilitats per a la vida i el benestar: aprendre a afavorir i a gaudir conscientment del benestar és un aprenentatge que es pot fer en qualsevol moment del dia, sigui anant d'excursió, mirant les estrelles... sobretot si abans hem dedicat un temps a practicar-ho.

El podreu trobar al llibre "L'antena del Miquel i altres contes per sentir i per pensar", de la col·lecció de "Contes per sentir i per pensar" publicats per LluNNa Edicions.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada