5. Tenim estrella!


Il·lustració de Joan Turu
Inspirat en la metàfora de "la poma que volia ser estrella", una història per aprendre a reconèixer en un/a mateix/a i en els altres, aquelles coses que ens fan brillar, l'estrella que tots portem dins. 
 
A la classe dels "esquimals" tenen un problema, es falten el respecte els uns als altres, es critiquen i a vegades fins i tot s'insulten. En una assemblea, en Bantu, un company, els explica que a l’Àfrica, la terra dels seus avis hi ha la tribu dels Sawabona... En Ricard, el seu mestre, els explica la història d'una poma que volia ser estrella i planten una pomera molt especial, amb el millor de tots ells.

Competències emocionals que es treballen en aquest conte: 
· Autonomia emocional: ens permet reforçar l'autoestima individual i col·lectiva, promou l'actitud positiva davant dels problemes i dels conflictes.
· Habilitats per a la vida i el benestar: el grup s'implica de forma activa i participativa, es fixa l'objectiu de canviar el sistema basat en la "queixa" apostant per una actitud positiva, a través del reconeixement millora el benestar i la convivència a l'aula.

El podreu trobar al llibre "L'antena del Miquel i altres contes per sentir i per pensar", de la col·lecció de "Contes per sentir i per pensar" publicats per LluNNa Edicions.


 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada