2. La pesca del microplàstic

Navegant amb el “Nāmaka II”, la Margaret i tota la seva tripulació arriben fins la Sopa de plàstic del Pacífic, una mena d'illa flotant feta de brossa, principalment de plàstic, per llençar-hi les seves “Bum-Boies” per pescar el microplàstic que contamina l’oceà i portar-lo a reciclar.

Un conte que ens parla d'una problemàtica que afecta a la Vida submarina i per tant ens permet treballar l'ODS14, i també l’ODS 12 per a una Producció i consum responables, perquè només reduïnt el consum de plàstic podrem acabar amb l'acumulació de deixalles que es produeix en diferents oceans del planeta (si hi cliqueu a sobre se us obrirà un enllaç a la pàgina del Departament d'Educació de Gencat.cat on trobareu un breu vídeo sobre l'ODS en qüestió i un repte per treballar a l'aula).

PROPOSTA:

- Pareu atenció a tots els productes que compreu a casa i a l'escola, que contenen plàstic o en porten un envoltori. Assegureu-vos de separar el plàstic de les deixalles i feu un recompte setmanal de les bosses que llenceu al contenidor groc i proposeu-vos anar-ne reduïnt el nombre fins, com a mínim: la meitat. És tot un repte! Compartiu-ho amb la resta de companys i companyes de la classe.

Competències emocionals que es treballen en el conte:

Autonomia emocional: en aquest conte s’hi veuen reflectides diferents competències presents en l’autonomia emocional, com són la responsabilitat.

 

Habilitats per a la vida i el benestar: també ens permet treballar competències com el saber fixar objectius adaptatius, la presa de decisions i, especialment, tot allò què té a veure amb una  ciutadania activa, participativa, crítica, responsable i compromesa.


Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs de la seva web a la Fundació Antigues Caixes Catalenes.

Moltes gràcies! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada