1.La llum fa fum

La Valeria convida a la Jordi i en Carles a passar un cap de setmana amb la seva família, a “Ca la Rita”, un projecte de Masoveria Urbana. Un fum blau alerta a tothom. El generador d’electricitat s’ha espatllat. Per sort, les plaques solars arribarien just l’endemà...  

Un conte sobre ciutadania activa, participativa i compromesa, i ens permet abordar l’ODS 7, que ens parla d’energia assequible i no contaminant.

Competències emocionals que es treballen en el conte:

Competència social: en aquest conte s’hi veuen reflectides totes les micro-competències pròpies d’aquesta competència. A “Ca la Rita” es decideix tot per assemblea, i la comunicació és essencial. Així com també el comportament prosocial i la cooperació, el respecte pels altres, les habilitats socials i la capacitat per gestionar situacions emocionals.


Habilitats per a la vida i el benestar: també ens permet treballar competències com el saber fixar objectius adaptatius, la presa de decisions, buscar ajuda i recursos i, especialment, tot allò què té a veure amb una  ciutadania activa, participativa, crítica, responsable i compromesa.


En aquest dossier hi trobareu algunes reflexions i activitats per entrenar aquestes competències, que trobareu explicades a la pestanya “Les 5 competències emocionals” del bloc. En cas que compartiu part del dossier públicament, si us plau, feu-ne constar la font.


Dossier La llum fa fum, per treballar a l'aula

Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs de la seva web a la Fundació Antigues Caixes Catalenes.

Moltes gràcies!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada