3. Els tres porquets

En Xim, la Bam i la Bum són dues trugetes i un porquet que decideixen sortir de la granja on viuen per anar a conèixer món i viure pel seu compte. El porc més vell de la granja els explica com s'ho van fer els seus germans i ell, quan van marxar...

Un conte sobre cooperació i respecte pel medi ambient.


Competències emocionals que es treballen en aquest conte:
Autonomia emocional: les tres germanes i germà s'han fet grans i autònoms i se senten amb la capacitat de volar pel seu compte. Gràcies a la seva autoestima i autoeficàcia emocional, marxen de la granja motivades i motivat, responsables i amb una actitud més que positiva.

Competència social: la cooperació entre tots tres i la combinació de materials, buscant el millor de cadascun d'ells, fa que el resultat final sigui molt millor que si no ho haguessin fet en equip. A la festa de comiat, tothom hi diu la seva, mostrant que la diversitat sempre és enriquidora.


Properament, us podreu descarregar un petit dossier amb més informació sobre les competències que es treballen en el conte i alguna activitat per fer a l'aula. Hi estem treballant, gràcies!

Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs, a la web de la Fundació Antigues Caixes Catalanes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada