2. Les abelles busquen casa

Foto de Mark Stebnicki de Pexels
Al pati de l'escola hi arriba un eixam d'abelles buscant un lloc per fer-hi el rusc. L'Emili avisa la Sònia, una amiga apicultora que se les endurà cap a casa seva. Els nens i les nenes de la classe de "Les mandonguilles galàctiques" s'organitzaran perquè trobin flors d'on alimentar-se.

Un conte que ens parla de la importància de tenir cura de les abelles i de com els afecta l'acció de les persones i el canvi climàtic. 

Conèixer les abelles que el Josep i la Teresa tenen a casa seva, a qui agraeixo que m'expliquessin com viuen i s'han de cuidar, m'ha ajudat moltíssim a escriure aquesta història.

Ens permet abordar  l’ODS 13 per combatre amb urgència el canvi climàtic i els seus efectes l’ODS 15 per protegir, restaurar i promoure l'ús sostenible dels ecosistemes terrestres, gestionar els boscos de manera sostenible, combatre la desertificació, detenir i revertir la degradació de la terra i detenir la pèrdua de la biodiversitat. Si hi cliqueu a sobre se us obrirà un enllaç a la pàgina del Departament d'Educació de Gencat.cat on trobareu un breu vídeo sobre l'ODS en qüestió i un repte per treballar a l'aula. Més endavant, aniré penjant altres enllaços i recursos que us facilitaran el treball amb el vostre alumnat.

Competències emocionals que es treballen en el conte:

Autonomia emocional: en aquest conte s’hi veuen reflectides diferents competències presents en l’autonomia emocional, com són l’automotivació, la responsabilitat i la resiliència. 

Habilitats per a la vida i el benestar: també ens permet treballar competències com el saber fixar objectius adaptatius, la presa de decisions i, especialment, tot allò què té a veure amb una  ciutadania activa, participativa, crítica, responsable i compromesa.


Podeu descarregar aquest conte i els altres del concurs de la seva web a la Fundació Antigues Caixes Catalenes.


Moltes gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada